Главни вести

Одбележана Неделата на Црвен крст и Црвена полумесечина 8-15 мај

Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Куманово ја одбележа Неделата на Црвен крст и Црвена...>>


Избори на Клуб на млади Куманово

На ден 13.05.2024 година (понеделник) со почеток од 19 часот, Клубот на млади при Општинска организација Црвен крст...>>


Одбележување на 12-ти мај- Интернационален ден на медицинската сестра

На ден 10.05.2024 година (петок) во пресрет на Интернационалниот ден на Mедицинските сестри, волонтерите од Општинска организација Куманово...>>


Петто место на регионален натпревар по прва помош за Црвен крст Куманово

На ден 12.05.2024(недела) се одржа регионалниот натпревар по прва помош во организација на Црвен крст Гази Баба. Екипата...>>


Успешна собирна акција со ИПА Регион Куманово

По повод 7-ми Мај (Ден на македонската полиција) на ден 11.05.2024 година (сабота) во период од 10:00 часот...>>


Протокол за програмска соработка со Црвен крст Лесковац

Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Куманово на 09.05.2024 година со Секретарот Ива Младеновска, Претседателот...>>


Хуманитарна изложба на автомобили

На ден 27.04.2024 година (сабота) во рамките на програмата ЦКА-ПХВ  во склоп на проектот “Со цело срце за...>>


Општински натпревар по прва помош 2024 година

Според календарот на традиционални манифестации на Црвениот крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Куманово, на 26...>>


Крводарителска акција во СОУ „Исмет Јашари“ О. Липково

На ден 23.04.2024 година, од 08:30 – 13:00 часот Црвен крст на Република Северна Македонија – општинска организација...>>


“Со цело срце за нечие подобро утре”

Во рамките на ЦКА-ПХВ  програмата во склоп на проектот “Со цело срце за нечие подобро утре”  на ден...>>


Одбележување на “Недела на солидарност”

Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Куманово под мотото: “ Вашиот прилог – значајна помош”,...>>


Крводарителска акција во СОУ „Перо Наков“

На ден 18.04.2024 година, од 08:30 – 13:00 часот Црвен крст на Република Северна Македонија – општинска организација...>>


Недела на хигиенизација

На ден 09.04.2024 година (вторник) во основното училиште Христијан Карпош во с. Драгоманце се одржа врсничка едукација по...>>


< врати се назад