јуни 20, 2024

Превенција од топлотен бран

На ден 20.06.2024 (четврток) во соработка со Општина Куманово беше спроведена активност за превенција и заштита на здравјето на граѓаните на град Куманово при топлотен бран. Поради високите температури нашите волонтери денеска излегоа на терен и поделија ладни водички и флаери за превенција и заштита, КАКО ПРОТИВ ТОПЛОТНИОТ БРАН“.

Препорака од Институтот за Јавно здравје и метео – алармот на Управата за хидрометеоролошки работи се советуваат сите граѓани да не излегуваат во попладневните часови од 11:00 17:00 часот.

< врати се назад