јуни 19, 2024

Еднодневна дружба со екипите по прва помош

На ден 19.06.2024 година (среда), членовите на екипите по прва помош што учествуваа на регионален натпревар по прва помош, денеска учествуваа на тим билдинг работилница во Акватика парк во Демир Капија. На настанот се реализираше квиз по прва помош, забавни игри од типот не го кини ланецот, кула со карти, помини ја препреката и слично. На настанот им се обрати и генералниот секретар Д-р Саит Саити кој им даде поголема мотивација на волонтерита да ја совладаат првата помош што е можно подобро и секогаш да се среќни.

< врати се назад