Главни вести

Бесплатна кампања за прва помош-“Твоето незнаење чини живот “

Црвен крст на Република Македонија – општинска организација Куманово од 15.07.2019 (понеделник) и официјално се вклучи во кампањата...>>


ВОНРЕДНА ЛЕТНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Почитувани граѓани, Соочени со мали резерви на крв и реална опасност за појава на недостатоци на одредени крвни...>>


Заедно за безбедно лето

На 05.07.2019 година, на Градскиот плоштад волонтерите од Црвен крст на Република Македонија- општинската организација Куманово учествуваа на...>>


Обезбедување прва помош на државно првенство во друмски велосипедизам

На ден 30.06.2019 година во Куманово се одржа државно првенство во друмски велосипедизам во организација на Велосипедскиот клуб...>>


14 јуни – светски ден на крводарителството

Црвен крст на Р.Македонија – општинска организација Куманово по повод светскиот ден на крводарителството 14 јуни, на ден...>>


Општински натпревар по прва помош

Според календарот на традиционални манифестации на Црвениот крст на Република Македонија- општинска организација Кумановво на 31 мај 2019...>>


Хуманитарна донација од Турската Црвена полумесечина

Волонтерите од Црвен крст на Р. Македонија општинска организација Куманово во соработка со невладината организација Мерхамет и Турската...>>


ЦКА –ПХВ проект (Донација на спортска опрема)

Волонтерите од Црвен крст на Р.Македонија – општинска организација Куманово на чело со дисеминаторот Југослав Спасиќ во рамките...>>


Показна вежба по прва помош по повод денот на пожарникарите

По повод денот на пожарникарите во Република Македонија на ден 20.05.2019 година, се одржа симулациска вежба. Волонтерите од...>>


Нахрани 10.000

  Црвен крст на Р.Македонија – општинска организација Куманово во рамките на неделата на солидарност која се одржува...>>


< врати се назад